Zombieinvasion i Sverige?

Zombies, zombies och åter zombies.

Zombies har blivit de nya Vampyrerna.

På 90-talet så blev Vampyrer ofantligt populära. Inte minst pga. av alla vampyrfilmer som gjordes. Blade, Interview with a vampire, From Dusk til Dawn och Dracula inspirerade många att utforka dessa långtandade varelser på djupet.

Nu på 10-talet så har Zombies gjort Entré och det är även denna gång filmer och TV-serier som har ökat intresset. Ta filmer som ”Dawn of the Dead”, ”Braindead”, ”28 days later” samt TV-serien ”The walking dead”. Sen har det även gjorts komiska varianter på temat så som ”Shaun of the dead”, ”Död Snö” och ”Zombieland”. Det finns t.om en serie på barnkanalen som heter ”Zombie”.

Med dagens olika tester och forskningar i biologi och teknik så kanske det inte längre känns så långsökt att det faktisk någon gång i framtiden ska kunna skapas Zombies eller Cyborgs som tar över vår vackra jord.

John Ajvide Lindqvist har skrivit en bok om detta fenomen, ”Hanteringen av odöda”, där han skriver om när döda kommer tillbaka och vilka problem det skapar för familj och samhälle. Jag rekommenderar att kika på hans sida och även att läsa hans böcker. Många är väldigt bra och lite obehagliga. Han skrev ju även ”Låt den rätte komma in”, som senare blev både Svensk och Amerikansk film.

Som skräckfilmsfantast så älskar jag att zombies har blivit så uppmärksammat, dock så är jag inte så fanatisk att jag medverkar i några zombie-walks…ännu.

Tiden få utvisa om det blir någon Zombieapokalyps eller inte. Här är en ganska rolig hemsida som informerar om hur du förbereder dig för en eventuell apokalyps.

Tills dess säger jag bara;  braaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiins!

/CA

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s